Receive email notifications by changing your settings.
Click on your picture in the top right corner, go to Preferences and select your notification preferences.
Thank you for contributing to our forum!
Please keep in mind:
1. To only comment on the topic where the discussion is about. Do you have a new question or topic? Please start a new discussion.
2. Be kind to other users!

Debiet meten / measure discharge

Beste,

Ik heb een model met een watergang met een inlaat. Op deze inlaat heb ik een debiet gezet. Nu splitst de watergang zich in twee watergangen. Ik zou graag willen weten hoe de debiet verdelingtussen die twee watergangen is is. Mijn vraag is dus of het mogelijk is om het berekende debiet op een bepaalde plek in een watergang af te lezen.

Ik hoor het graag.

Alvast bedankt.

Comments

 • Beste Steffie,

  Om het debiet af te lezen in de twee watergangen kunt u het volgende doen. Door het plaatsen van een stuw (of ander kunstwerk dat de stroming niet significant beïnvloed) in beide watergangen over de gehele breedte, waarbij de hoogte van de stuw onder de bodem van de watergang zit (hierdoor is er geen verdere invloed van de stuw) kunt u het gemeten debiet aflezen. Dit debiet wordt per tijdstap gegenereerd en kan gevonden worden in de object flow output in de attributes van het kunstwerk. Meer informatie hierover kan gevonden worden op de wiki https://support.tygron.com/wiki/Object_flow_output_(Water_Overlay)

  Een ander mogelijkheid kan zijn door gebruik van de surface flow van de water overlay en vervolgens de measuring tool te gebruiken. Meer informatie hierover kan gevonden worden in deze link https://support.tygron.com/wiki/Surfaceflowresulttype(Water_Overlay)

  Mochten jullie nog verdere vragen hebben hoor ik het graag!

  Met vriendelijke groet,

  Reijn

 • Bedankt, Reijn, voor je reactie.

  Ik zal het eens gaan proberen!

Sign In or Register to comment.