Receive email notifications by changing your settings.
Click on your picture in the top right corner, go to Edit Profile and select your notification preferences.
Thank you for contributing to our forum!
Please keep in mind:
1. To only comment on the topic where the discussion is about. Do you have a new question or topic? Please start a new discussion.
2. Be kind to other users!

Vragen over de overlay grondhoogte in de rainfall/water overlay.

edited June 23 in Water

Hoi,

We hebben voor een gemeente een analyse gedaan van gebouwen die potentieel risico lopen op water overlast. Nu is daar recent een extreme bui gevallen die idd voor overlast in gebouwen veroorzaakte. Nu zijn daar een aantal panden bij die wij niet hebben uitgerekend maar wel zijn onder gelopen.

Voor een deel is dat te verklaren door werkzaamheden aan de maaiveld inrichting en wegen en hoogtes. Een ander deel kunnen we niet goed verklaren en we hebben vermoeden dat het komt door beperkingen in de AHN3.

Ik heb de AHN's gedowload. In het surface model is in ieder geval zichtbaar dat tot 70 buiten het BAG pand nog steeds 'pand' hoogtes in de AHN zitten. daarbij is de AHN daar ook niet volledig gevuld in het surface model. In het terrain AHN model is een ruime zone zodner hoogtes aanwezig.

Ik heb in TYGRON de grondhoogte overlay aangezet. Als ik het goed begrijp zijn dit de hoogtes waarmee gerekend wordt. Als ik deze in GIS bekijk zie ik iets wat ik niet goed kan verklaren. Rondom de panden lijkt een verhoging aanwezig in het hoogtemodel. Als dit idd de hoogtes waarmee gerekend wordt zijn dan krijgen we te weinig water nabij de panden.

Is dit te verklaren?


Groeten JesseTagged:
Sign In or Register to comment.