Receive email notifications by changing your settings.
Click on your picture in the top right corner, go to Preferences and select your notification preferences.
Thank you for contributing to our forum!
Please keep in mind:
1. To only comment on the topic where the discussion is about. Do you have a new question or topic? Please start a new discussion.
2. Be kind to other users!

Groene gevels

Is het mogelijk om gevels te verbeteren in groene gevels door bijv. de materiaaleigenschappen of kleur aan te passen?

Best Answer

 • Accepted Answer

  Hi @ArcadisLoths,


  Ja dat kan, je kunt dan het beste eerst een nieuwe functie maken. Zie hiervoor de Wiki: https://support.tygron.com/wiki/How_to_create_Functions

  In de function values tabel kun je dan de Group Filter op Visualization zetten en vervolgens voor de nieuwe functie de kleuren van de top, extra en ground color aanpassen naar een groene kleur. Voor de kleuren in het Platform wordt een kleurcode gebruikt. Om de juiste kleurcode te vinden kun je een nieuwe Area toevoegen en deze de kleur geven die je wilt gebruiken voor de gevels. Kopieer en plak vervolgens deze kleurcode in de function values tabel voor de top, extra en ground color.
  In de function values tabel kun je daarna de Group Filter op Environment zetten en het Green space attribuut aanpassen zodat er ook gerekend wordt met de groene gevels. Dit attribuut wordt bijvoorbeeld gebruikt in de hittestress overlay. Lees er hier meer over: https://support.tygron.com/wiki/Vegetation_fraction_(Heat_Overlay)


  De nieuwe functie kun je als laatste als een Upgrade toevoegen aan het action menu om zo gevels te kunnen verbeteren.  Lukt het met deze stappen?

  Tygron support team

Answers

 • Leerzaam! Deze vraag had ik ook net.

 • Leuk om te horen Jesse!

  Tygron support team

 • Hoi Godelief,

  Dank voor de uitleg, het is gelukt. Wat wel een gek resultaat is, is dat de temperatuur op de gevel nu stijgt met een groene gevel tov een stenen gevel.

 • Zie voor meer informatie over de temperatuur op de gevels in de DPRA hittestress overlay ook onderstaand filmpje:  Tygron support team

Sign In or Register to comment.