Receive email notifications by changing your settings.
Click on your picture in the top right corner, go to Preferences and select your notification preferences.
Thank you for contributing to our forum!
Please keep in mind:
1. To only comment on the topic where the discussion is about. Do you have a new question or topic? Please start a new discussion.
2. Be kind to other users!

Bomerij plaatsen

In ons toekomstige ontwerp voor de "Wetering kade" in Den Haag willen we een bomenrij plaatsen die vervolgens de hittestress in de nabijheid van ons nieuwe ontwerp moet verbeteren. Echter, nadat we onze nieuwe overlay van straatbomen hebben gedefinieerd, wordt er slechts één boom geprojecteerd en in het midden van de laag geplaatst. Is het mogelijk om een rij bomen te plaatsen en zo ja, wat doen we verkeerd.

Comments

  • Hoi @Gemeente_den_haag_Brice,

    Als ik het goed begrijp proberen jullie een bomenrij in te tekenen met een action of measure en zien jullie vervolgens na het bouwen een boom?

    Dit heeft te maken met de dichtheid van het model. Hoe groter het vlak is dat je selecteert, hoe meer bomen er worden geplaatst. Deze dichtheid kun je helaas niet aanpassen.

    Er zijn een paar opties om echt een rij bomen in te tekenen:

    Bij het intekenen van de action of measure, selecteer je de locaties van de bomen in plaats van één lijn, zoals hieronder in de afbeelding:

    Resultaat:


    Een andere optie is om in een GIS een GeoJSON bestand te maken met de locaties van de bomen als punten en dit vervolgens in te laden met de Geo data wizard als Measure. Je kunt dan de measure uitvoeren en dan wordt ook de bomenrij gebouwd. In deze tutorial kun je ook de stappen zien om een bomenbestand in te laden (het test bomenbestand kun je downloaden aan het begin van de tutorialpagina): https://support.tygron.com/wiki/Geo_Data_tutorial#Importing_point_data_of_fictional_trees


    Lukt het met een van deze opties? Ik hoor het graag!

    Tygron support team

Sign In or Register to comment.