Receive email notifications by changing your settings.
Click on your picture in the top right corner, go to Preferences and select your notification preferences.
Thank you for contributing to our forum!
Please keep in mind:
1. To only comment on the topic where the discussion is about. Do you have a new question or topic? Please start a new discussion.
2. Be kind to other users!

Doorrekenen maatregelen

edited July 2019 in Water

Hallo Tygron support,

Hoe reken ik een water storage maatregel door? Ik heb bij Future Design een waterberging toegevoegd, maar het is mij nu onduidelijk hoe ik hier aan kan rekenen. Ik wil graag de huidige en toekomstige situatie doorrekenen met een bepaalde regenbui en een verschilplaatje maken.

Groetjes,
Jacco Breedijk

Comments

  • Hoi Jacco in principe is het zo dat als je een waterberging toevoegt in Future Design dat deze dan daarmee wordt doorgerekend in je overlays.
    Heb je gecheckt of je 'auto-update' aan staat? Zie https://previewsupport.tygron.com/wiki/Calculation_panel

    Als deze niet aanstaat zou de reden hiervoor kunnen zijn dat je een relatief zware overlay hebt toegevoegd in je project; dit maakt dat de auto-update niet meer by default aan staat.

    groeten, Hedi

    Tygron Support Team

  • Hallo Hedi,

    Dankjewel voor je reactie. Ik ben mij inderdaad bewust van de auto-update functie. Zou het wellicht iets kunnen zijn met de maatregel zelf? Ik heb bij 'Measures' de waterdoorlatende parkeerplaats toegevoegd. Als ik vervolgens op 'Activate measure' druk, kan ik geen nieuwe berekening aanzetten. Als ik de test run dan vervolgens stop en ik de berekening ververs, is er niets gebeurd.

    Groetjes,
    Jacco

  • Hoi Jacco, staat het project open voor support? Als het vinkje daarvoor aanzet en naam project aanzet kunnen we even kijken wat je bedoelt.
    Hedi

    Tygron Support Team

  • Hallo Hedi,

    Het project staat open voor je (Boxmeer).

    Groetjes,
    Jacco Breedijk

  • edited July 2019

    Hoi Jacco,

    Wanneer je in Current Situation de betreffende water overlay selecteert, kun je aan je rechterhand het vakje 'Show Difference Options' aanvinken. Wanneer je vervolgens in Future Design je maatregelen uitvoert en de overlay opnieuw doorrekent, kun je tevens de bijbehorende verschilkaart bekijken.

    Zie ook bijbehorende pagina:
    https://previewsupport.tygron.com/wiki/Difference_(Overlay);

  • Jacco, nog even in aanvulling: Het klopt dat als je een maatregel in een test run doorvoert en de testrun vervolgens stopt, dat je deze dan niet meer terugziet.
    Bekijk vooral even
    http://support.tygron.com/wiki/Practice
    in het bijzonder onder de kopjes 'Adjust the 3D world in the editor' vs 'Adjust the 3D world in a session'.

    Tygron Support Team

Sign In or Register to comment.