Receive email notifications by changing your settings.
Click on your picture in the top right corner, go to Preferences and select your notification preferences.
Thank you for contributing to our forum!
Please keep in mind:
1. To only comment on the topic where the discussion is about. Do you have a new question or topic? Please start a new discussion.
2. Be kind to other users!

Data ruimtelijke kwaliteit

Beste support,

De overlay ruimtelijke kwaliteit laat voor ons project een negatieve score zien. Wij hebben uitgezocht waarop deze score is gebaseerd, en zijn uitgekomen bij de Leefbarometer. In de bijgevoegde afbeelding zie je de screenshots van beide kaarten. Ze zijn beide genomen op dezelfde plek, in Haarlem ten zuiden van de kruising Pijlslaan en spoorlijn. Zoals je kan zien komen deze twee niet overeen. Waar is dit verschil door te verklaren?

Alvast bedankt!

leefbaarheid tygron en leefbarometer.jpg
1920 x 1396 - 447K

Best Answer

  • Accepted Answer

    Hoi Danielle,

    Het klopt dat de Ruimtelijke Kwaliteit Overlay gebaseerd is op de Leefbarometer. In de Leefbarometer 2.0 wordt er een uitkomst berekend op basis van 5 dimensies (aspecten) en ik meen 3 dimensies in de Leefbarometer 1.0 (waarop de overlay gebaseerd is). In het Platform wordt echter alleen naar de fysieke omgeving dimensie gekeken en daarop wordt een score berekend. Dit kan dus het verschil in uitkomst verklaren.

    Daarnaast hebben beide kaarten een andere legenda. De Leefbaarometer heeft 9 klasses en de standaard legenda van de ruimtelijke kwaliteit overlay in het Platform heeft er 5. Dit heeft impact op hoe de kaart wordt weergegeven. Ook hebben beide kaarten een andere schaal. De Leefbarometer kaart toont de uitkomsten in (het screenshot) op grids van 100x100m, terwijl de overlay in het Platform een andere grid grootte heeft (standaard 10x10m, maar dit kun je zelf aanpassen).

Sign In or Register to comment.