Receive email notifications by changing your settings.
Click on your picture in the top right corner, go to Preferences and select your notification preferences.
Thank you for contributing to our forum!
Please keep in mind:
1. To only comment on the topic where the discussion is about. Do you have a new question or topic? Please start a new discussion.
2. Be kind to other users!

Randeffect hoge snelheden.

Hoi,

Wij zien in een model met overstromingsmodule bij het vollopen onverwacht hogere snelheden in watergangen nabij de nat droog zone. Het beeld wat gegenereerd wordt laat just hogere snelheden zien op de oevers/taluds terwijl juist de verwachting is dat in het middel van de watergang de hogere snelheden optreden. Ook bij verder vollopen is dit effect zichtbaar op de taluds van de afsluitende kades.

Is bekend waardoor deze effecrten ontstaan? In delft3D treed dit niet op hebben we gezien.

Groeten Jesse

Comments

  • Hallo Jesse,

    Inderdaad zou je de hoogste stroomsnelheden verwachten in het midden van de watergang, gezien daar de minste weerstand is. Het is lastig om direct een oordeel te vellen zonder het betreffende project onder ogen te hebben. In het geval van een zeer fijn grid zou het zo kunnen zijn dat aan de randen van de watergang zeer kleine hoeveelheden water een grote valsnelheid meekrijgen, die vervolgens een misleidend beeld vormen in de visualisatie. Een grover grid zou dit soort artefacten eventueel moeten kunnen uitfilteren.

    Dit is slechts een suggestie en ik raad je aan om d.m.v. een minimale testcase een aantal tests uit te voeren met verschillende instellingen. Lukt het in dat geval om het te reproduceren dan horen wij daar graag van!

    Jorn

  • Hoi,

    We hebben een test project opgebouwd. Daarin hebben we 3 watergangen gemaakt. Ook daarin zien we het effect.

    De watergangen zijn zo recht mogelijk.
    1 paralel aan grid stroming Zuid noord.
    1 paralel aan grid stroming west oost.
    1 diagonaal, stroming zuidwest naar noordoost.
    Het project Test Rand Snelheid staat voor jullie open.
    Zowel in 1 bij 1 als 0,5 bij 0,5 zie ik het effect.

    Groeten Jesse

  • PS, we ontdekten dat we maaiveldhoogte ook buiten het grid konden aanpassen in TYGRON.

  • Hello Jesse,

    Thank you for your reply and additional information on testing! We are looking into it and will get back to you asap about it.

    Kind regards,
    Hansje
    Tygron support team

  • edited June 2019

    Hoi Jesse,

    Er is een correctie doorgevoerd voor de threshold waarmee (deels)gevulde cellen worden meegenomen in het stroomsnelheidsprofiel. De snelheidspieken bij de randen, die veroorzaakt werden door de 'ruwe weergave', zijn nu verdwenen (zie bijlage).

    PS Houd er rekening mee dat het water op en neer gaat klotsen wanneer de watergangen vollopen, wat kan gaan leiden tot afwijkingen in het snelheidsprofiel.

    V-profile.png
    1044 x 647 - 638K
Sign In or Register to comment.